Vasárnap délutántól esősre fordul az időjárás

Vágólapra másolva!
Záporok, zivatarok várhatók, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 fok körül lesz.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a Kárpát-medencére, Európa nagy részére jellemző volt az elmúlt napokban az átlagosnál melegebb tavaszi idő. Az Atlanti-óceán felől azonban hűvös levegő érkezik,és lassan egyre nagyobb területet áraszt el; a két eltérő tulajdonságú légtömeg határán pedig egy frontrendszer húzódik. A front vasárnap eléri a Kárpát-medence nyugati részét is, emiatt több lesz felettünk a felhő, és nyugaton mérséklődik a nappali felmelegedés.

Már szombat éjszaka megnövekszik nyugat felől a felhőzet, és néhol zápor is kialakulhat. Vasárnap a Tiszántúlon még hosszabb időre kisüthet a nap, másutt egyre vastagabb felhőzetre számíthatunk.

A déli óráktól főként a Dunántúlon, estefelé már keleten is eső, zápor várható,egy-egy zivatar sem kizárt. A déli, délnyugati szél napközben többfelé megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb szombat éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17 és 22 fok között valószínű, északnyugaton késő délután már több fokkal hűvösebb lehet.