Vágólapra másolva!
Egy-egy zápor, sőt zivatar is lehet még a hidegfront miatt, heves zivatartól viszont nem kell tartani. Szerda hajnalban néhol megint fagypont alá csökken a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Ugyan fátyolfelhők lesznek az égen, és megnövekszenek a gomolyfelhők is, kedden több órára kisüt a nap az ország nagy részén. Helyenként zápor alakulhat ki, főként a Dunántúl nyugati részén, a Tiszántúlon, és az Északi-középhegység térségében. Élénk, néhol erős lökésekkel fúj az északnyugati szél.

A déli óráktól késő délutánig egy-egy zivatar is kialakulhat keleten, északkeleten és az Alpokalján. A zivatart és az erősebb záporokat jég- vagy hódara kísérheti – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Heves zivatar azonban nem valószínű. Késő délutántól ismét kiderül az ég, és mérséklődik a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 2, 7 fok közé, míg szerda hajnalra -2 és 3 fok közé hűl le a levegő.

Kedden kissé szárazabb és hidegebb levegő érkezik az ország fölé. A frontérzékenyek hidegfronti hatásra számítsanak. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve a vérnyomásuk is ingadozhat. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ilyenkor a megszokottnál hosszabb lehet a reakcióidő.