Elvonul a vihar az országból

március 15, vihar, időjárás, riasztás, szél, szélvihar
Vágólapra másolva!
Budapesten már visszavonták a viharos szél miatt kiadotti másodfokú riasztást. Az ország más részein a következő órákban akár 90 kilométer/órát meghaladó széllökések is lehetnek.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat minden megyéről visszavonta a másodfokú (narancssárga) riasztást, viszont az elsőfokú (citromsárga) az egész ország területén érvényben maradt. Az előrejelzés szerint a késő esti órákban a szél valamelyest mindenütt mérséklődik, azonban főként az ország déli harmadán lehetnek majd 70 kilométer/órát elérő lökések.

A Budapest negyedik kerületében lévő Semmelweis utcában egy fa dőlt egy családi házra, de ennek során nem sérült meg senki. Egerszalókon tarlótűz miatt elzárták egy szakaszon a gázvezetéket, emiatt száz háztartásban nincs gáz. A tüzet már eloltották, de a helyreállítás még órákat vesz igénybe. Dabason húsz hektárnyi nádas égett le a viharban. Aggteleken az áramszolgáltatás akadozik egy, a viharban leszakadt vezeték miatt.

A viharos szél miatt Budapesten 15 helyszínre riasztották a tűzoltókat szombaton, zömében műszaki mentéshez, fakidőlésekhez kellett kivonulniuk. A IV. kerületi Semmelweis utcában egy csaknem 20 méteres fa a villamos felsővezetékre és az utca másik oldalán lévő ház tetejére dőlt, ezt kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk. A VII. kerületi Almássy téren egy nyitva hagyott, nagyobb ablak üvege tört ki. A XIII. kerületben egy ház tetejét bontotta meg a szél, lesodorva egy lemezdarabot; két tetőlemezt már a tűzoltók szedtek le.

Kérjük, ha önnek van olyan felvétele a mostani viharról, amelyet szívesen megosztana a többi olvasónkkal is, küldje el nekünk a [email protected] címre! (Írja meg, névvel, vagy névtelenül szeretné kérni a fotó leközlését!) Köszönjük!