Hol lesz a legmelegebb a hétvégén?

Vágólapra másolva!
Marad a még az eddigieknél is enyhébb, de változékony idő a következő napokban, és többször ered el az eső. Egy nyugati ciklon szállítja a meleg levegőt a Kárpát-medence fölé.
Vágólapra másolva!

Szombaton az éjszakai 2-8 Celsius-fok után általában 8 és 13 fok közé melegszik a levegő, sőt délnyugaton 15-16 fok is lehet. Eleinte borult lesz az ég, majd a délutáni órákban elsősorban délnyugaton vékonyodik el a felhőzet, és főként északkeleten lehet még eső. A Dunántúlon megélénkül a déli, délkeleti szél az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Vasárnap hajnalra 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet, napközben viszont 9 és 17 fok közé melegszik a levegő, délen lesz a melegebb idő. Viszonylag sok lesz a felhő, de napos időszakok is lehetnek, estére viszont már erősen befelhősödik vagy beborul az ég. Délutántól, estétől egyre több helyen ered el az eső és a zápor. Helyenként megerősödik a délkeleti, déli szél.

Hétfőn is marad az enyhe idő, éjszaka előbb 3 és 9 fokra hűl a levegő, majd 7 és 15 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, és továbbra is délen lesz a melegebb. Átmenetileg elvékonyodnak, felszakadoznak a felhők az ország nagy részén, és kisüt a nap, viszont északkeleten és északon erősen felhős marad az ég. Kezdetben többfelé várható eső, zápor, majd megszűnik a csapadék. Este délnyugaton ismét lehet eső, zápor, és kialakulhat egy-egy zivatar is. Időnként megélénkül a délkeleti szél.

A sárga színek mutatják, hol lesz a legmelegebb szombaton 13 órakor. Nézze meg itt részletes térképünket! Forrás: OMSZ