Vágólapra másolva!
Pénteken sok felhő lesz az égen, de azért hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Egy nyugati ciklon szállítja fölénk az enyhe és nedves levegőt.
Vágólapra másolva!

Délutántól megvastagodik a felhőzet, és helyenként eleredhet az eső, a záporeső, napközben északkeleten, késő estétől északon is. Veszélyes időjárási jelenség nem valószínű, de többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, és a Dunántúlon megerősödik. A Dunántúl nyugati és északi részén lehetnek 55-65 kilométer/órás széllökések, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző osztálya.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13 Celsius-fok között valószínű, csak északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb. Késő estére 4 és 10 fok közé, míg szombatra virradóan 1 és 7 fok közé hűl a levegő.

Most Nyugat-Európa nagy részén is erősen felhős, csapadékos, de az ilyenkor megszokottnál továbbra is enyhébb az idő egy ciklon miatt, amely a Brit-szigeteknél örvénylik. Péntek estig egyre inkább ez a ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárását, áramlási rendszerében ismét enyhe, nedvesebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé.

Emiatt a melegfrontokkal együtt járó tünetek erősödésére számíthatnak az időjárás-érzékenyek. Légköri okok is meghúzódhatnak az erős fejfájás, a migrén, a gyakori fáradékonyság, és a vérnyomás-ingadozás hátterében. Az utakon érdemes figyelembe venni, hogy ilyenkor csökkenhet a koncentrálóképesség és jelentősen nőhet a reakcióidő.