Vágólapra másolva!
Esővel zárul január első hete, majd hétfőtől folytatódik a borongós, felhős, néhol ködös idő. Havazás nem várható, és még éjszaka is viszonylag enyhe idő lesz.
Vágólapra másolva!

Szombat éjjel nyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a déli szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja. Vasárnap reggel még északkeleten lehet esőre számítani, de napközben elvékonyodik a felhőzet, sőt néhol a nap is kisüthet. Késő délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és ismét egyre több helyen alakul ki eső, záporeső. A déli szél többfelé megélénkül, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de északkeleten ennél kissé hidegebb lesz.

Hétfőn eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként kisebb eső előfordul, majd napközben egyre nagyobb területen felszakadozik a felhőzet. A Dunántúlon kezdetben megélénkülhet az északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű, délkeleten, délen lesz a melegebb.

Kedden éjszaka többfelé képződik köd, napközben jobbára erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk. Helyenként szitálás kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Szerdán erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös idő ígérkezik. Az alacsonyszintű rétegfelhőzetből szitálás kialakulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között valószínű.

A hét további részében szintén borongós idő várható, pénteken több helyen esővel, záporesővel.