Vágólapra másolva!
Hajnalban párásság és köd, délben ragyogó napsütés. A hét végén is marad az ilyenkor megszokottnál 8-10 Celsius-fokkal melegebb idő.
Vágólapra másolva!

A hét végén döntően a Magyarországtól délkeletre elhelyezkedő anticiklon miatt lesz csendes, eseménytelen az időjárás, és ez lényegében nem változik a következő néhány napban sem. A frontok továbbra is Európa nyugati és északi részén vonulnak, legfeljebb csak érintik a Kárpát-medencét.

Magyarország fölé igen enyhe, sőt vasárnapra pár fokkal még enyhébb levegő áramlik. A hőmérséklet 8-10 fokkal meghaladja a sokévi átlagot, csúcsértéke többnyire 20 fok felett alakul az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint:

Meleg levegő áramlik Európa fölé: várható légnyomás és a körülbelül 1500 méteres magasságú légrétegek hőmérséklete a hét végén. Baloldalt a szombat hajnali, jobboldalt a vasárnap hajnali előrejelzés látható az ECMWF modell október 24-i futtatása alapján Forrás: OMSZ

Pénteken gyengén felhős lesz az ég, sokat süt a nap, eső. Zápor nem várható, és már 19-24 fok közé nő a hőmérséklet. Megélénkül a déli szél a Kisalföldön, másutt mérsékelt marad a légmozgás.

Szombaton és vasárnap is csendes, a sokévi átlagnál több fokkal enyhébb, őszi idő valószínű. Éjszaka, reggel párássá válik a levegő, foltokban köd is képződik, de napközben fokozatosan kitisztul az idő az ország legnagyobb részén, és gyengén felhős, napos időre lehet számítani.

Vasárnap fordulhatnak elő nagyobb eséllyel olyan helyek, ahol tartósan megmaradhat az éjszaka képződő párásság, köd. A déli, délnyugati szél csak vasárnap, és legfeljebb a Dunántúl északi részén erősödhet meg.