Nem lesz nagy meleg a hét végén sem

Vágólapra másolva!
Már nem emelkedik húsz fok fölé a hőmérséklet a következő három napban. Csütörtöktől szárazabb és kissé enyhébb levegő áramlik Magyarország fölé.
Vágólapra másolva!

Az október közepén megszokotthoz hasonló idő lesz a napokban, átlagos hőmérsékletekkel, egyre hűvösebb hajnalokkal. Csütörtökön délutánra 15 és 18 fok közé melegszik a levegő, késő este 7 és 12, péntekre virradóan 4 és 9 fok várható.

Pénteken 15 és 20 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, majd éjszakára 3 és 9 fok közé csökken a hűl a levegő. Szombaton pedig 12 és 18 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, délnyugaton lesz a melegebb – részletekért nézze meg hőmérsékleti térképünket!

Vége az esőzésnek

Elvonult a ciklon, csütörtökön már nem kell sok esőtől, veszélyes időjárási eseménytől tartani. Változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap. Több felhő csak a keleti határ mentén lehet, és elsősorban ott gyenge eső vagy zápor is előfordulhat helyenként. Fokozatosan mérséklődik a légmozgás, de olykor még megerősödhet az északias szél a Dunántúl északi felén. Másutt már csak élénk széllökések várhatók.

Pénteken szintén változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap. Északkeleten lehet néhol zápor, és több helyen megerősödik az északnyugati szél.

Szombaton már sok napsütésre lehet számítani, bár időnként megnövekszik a felhőzet. Nem valószínű eső, zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti, déli szél.