Esik az eső reggelig

Vágólapra másolva!
A legtovább az ország délkeleti részén esik az eső. Csütörtön már megszűnik a csapadék, és eláll a viharos északi szél is.
Vágólapra másolva!

Viharosan fúj az északi, északnyugati szél csütörtök hajnalig. 60-80 kilométer/órás széllökésekre kell számítani a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén, és éjszaka helyenként északkeleten is. A Bakonyban és a Balaton környékén 90 kilométer/óránál erősebb lökések is lehetnek.

A szélvihar miatt csütörtökre Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyében adott ki első szintű figyelmeztető előrejelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Este is esni fog. A legtöbb esőt a keleti és északkeleti megyék kapják, ott 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék lehet területi átlagban; részletes csapadéktérképünket itt találja.

Hűvös lesz a csütörtök

A legtovább délkeleten lesz csapadék, de ott is megszűnik csütörtökön reggel. Napközben már csak helyenként lehet még gyenge eső, zápor, és nem kell veszélyes időjárási jelenségektől tartani. Többnyire változóan felhős lesz az ég, és kisüt a nap. Több napsütésre a nyugaton és délnyugaton élők számítsanak.

Csütörtök hajnalban 5 és 10 fok között alakul a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet. Hűvösebb idő lesz a hét első feléhez képest: 15 és 18 fok közé melegszik a levegő.

A vénasszonyok nyara szinte egész Európában véget ért, ciklonok alakítják az időjárást szinte az egész kontinensen. A sok esőt egy délkelet felé helyeződő ciklon okozza Magyarországon. Mögötte már szárazabb és enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért lesz csütörtökön kellemesebb az idő.