Vágólapra másolva!
Egy északi-tengeri ciklon miatt legalább egy napra vége a változékony, de legalább kellemesen enyhe időnek. Sok eső hull sok helyen.
Vágólapra másolva!

Kedd délután elsősorban az Alföld délkeleti részén valószínű, hogy helyenként intenzívebb zivatar alakul ki. A dörgés-villámlást viharos, több mint 60-70 kilométer/órás szél és jégeső kísérheti. Lokálisan több mint 30 milliméter eső is lezúdulhat egy óra alatt.

Figyelmeztetés a rossz idő miatt

Szerdán nyugat felől beborul az ég, és országszerte elered az eső. Keleten egy-egy beágyazott zivatar is lehet, ám ennek kicsi a valószínűsége. Sokfelé eshet nagyobb mennyiségű eső, leszámítva a Dunántúl nyugati részét. Napi átlagban 20 milliméter csapadék valószínű általában, de északkeleten ennél több is eshet – részletekért nézze meg csapadéktérképünket.

Szerdára virradóan 7 és 13 Celsius-fok közé hűl a levegő. Napközben hűvös lesz: 11 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet (térképet itt talál erről). Ráadásul két-három fokkal még hidegebbnek tűnik az idő, mert hajnalban északnyugatira fordul a szél, és lassan meg is erősödik, a Dunántúl nagy részén 60-80 kilométer/órás sebességig fokozódik a szélsebesség. Estétől az Alföldön is várhatók erős, időnként viharos, 50-65 kilométer/órás széllökések.

A viharos szél és a sok eső miatt az egész országra figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A második szintű, narancssárga figyelmeztetés Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére vonatkozik, mert ott huszonnégy óra alatt több mint 30 milliméter eső hullhat. A többi megyében az első szintű figyelmeztetés érvényes.