Vágólapra másolva!
Az egész országra figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt. Nehezen oszlik majd, de aztán kisüt a nap, és akár 23 fok is lehet.
Vágólapra másolva!

A tartós sűrű köd miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki vasárnap kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: este újra többfelé képződik sűrű köd, amely hétfőn helyenként csak lassan oszlik fel.

Az előrejelzés szerint hétfőn a párásság, a köd megszűnése után a Dunántúlon több, másutt kevesebb napsütésre lehet számítani. Elsősorban a Tiszántúlon előfordulhat kisebb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb 18 és 23 Celsius-fok között valószínű.

A meteorológiai szolgálat országos középtávú előrejelzéséből kiderül, a jövő héten is többször lesz párás a levegő és képződhet foltokban köd. Emellett a jövő héten is többfelé várható eső, zápor, s egy hidegfront hatására visszaesik a hőmérséklet. A nappali maximumok a hét közepén csak 11-16 fok körül lesznek, a jövő hét végén viszont ismét 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.