Vágólapra másolva!
Egymás után érik el a nedves légtömegek Magyarországot, ezért marad a csapadékos idő, kevesebbszer süt ki a nap.
Vágólapra másolva!

Pénteken délelőtt tartósabban megmaradhat az éjszaka képződött köd, főként az Északi-középhegységben. Nyugaton többnyire erősen felhős marad az ég, másutt inkább csak fátyolfelhők szűrik a napsütést.

Kora délelőtt nyugaton néhol eshet az eső, majd átmeneti szünetet követően késő délutántól a Dunántúlon záporok, zivatarok alakulnak ki, amelyek északkelet felé haladva estefelé érinthetik a középső területeket is.

A zivatarok elsősorban felhőszakadással járhatnak, a délnyugati megyékben azonban jégeső és károkozó szél is előfordulhat egy-egy heves zivatargócban. Megélénkül a délkeleti szél, néhány helyen megerősödik, de a zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik.

Marad a meleg idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 Celsius-fok között alakul, a tartósan ködös tájakon ugyanakkor csupán 15-17 fok valószínű. Késő este 12 és 17 fok közé hűl a levegő.

Ismét a Magyarországtól délnyugatra található sekély légörvény miatt van változékonyabb, csapadékosabb idő. A légörvény áramlási rendszere kezdetben nedves levegőt szállít az ország fölé, majd délutántól már szárazabb és pár fokkal melegebb léghullámok ékeznek a Kárpát-medencébe dél felől.