Tiszta erőből nyár

Vágólapra másolva!
Sok napsütés, száraz idő, 30 fok feletti hőmérséklet várható a következő napokban.
Vágólapra másolva!

Az ország nagy részén derült időre számíthatunk, legfeljebb kevés gomolyfelhő jelenik meg az égen. Csapadék nem lesz. A Tiszántúlon az északi szél gyakran megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 28, 32, késő este 21, 26 fok között alakul.

Kedden sok napsütés mellett keleten, északkeleten növekszik meg helyenként erősebben a gomolyfelhőzet, és az utóbbi tájakon egy-egy zápor kialakulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, északkeleten várható a hűvösebb.

A derült, napos időnek a szervezetünk is örül. A jelenlegi időjárási helyzet jó hatással van a kedélyállapotunkra, a hangulatunkra, gyorsítja az anyagcserénket, és az erős csontozat kiépítésében nélkülözhetetlen szerepe van. Ezért érdemes a száraz időt kihasználni, és lehetőleg a szabadban tölteni, kirándulni a természetben, vagy strandolni. Az erős UV sugárzás miatt a déli órákat töltsük árnyékos helyen.