Visszatér a nyugodt nyár

Vágólapra másolva!
Erős széllökésekre még kell ugyan számítani, de veszélyes időjárási jelenségek már nem fordulnak elő az átvonult hidegfront után.
Vágólapra másolva!

Kedden eleinte még lesznek felhősebb területek a keleti határszélen, majd ott is csökken a felhőzet. A többórás napsütés mellett lesznek gomolyfelhők az égen. Keleten helyenként záporeső is kialakulhat, de zivatarra vagy más veszélyes időjárási jelenségre nem kell számítani az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Napközben erős lökések kísérik a Dunántúlon az északi, a Tiszántúlon az északkeleti szelet. Kissé melegszik az idő, a hőmérséklet délután 24 és 28, késő este 18 és 24 Celsius-fok között alakul.

Kevesebb felhő lesz az égen, így több napsütés éri a felszínt. Az UV-sugárzás átlagosan erős, 5.4-es szintű lesz, ami azt jelenti, hogy védelem nélkül huszonöt perc alatt leéghet a bőr a tűző napon. A napsütötte Dunántúlon és Észak-Magyarországon a 6.8-as szintet is eléri az UV-sugárzás.

A Balatonnál is túlnyomóan napos idő lesz, amit csak időnként zavar meg a megnövekvő gomolyfelhőzet. Eső, zápor nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül alakul, késő este 20 fok lesz. A tó vize 23 fokos Siófoknál, a Velencei-tóban 22 fokot mérnek Agárdnál.