Narancs riasztás a heves zivatarok miatt

Vágólapra másolva!
Debrecen környékére is második szintű riasztást adott ki a heves zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hat további kistérséggel együtt.
Vágólapra másolva!

Közepes a kockázata annak, hogy heves zivatar tör ki Hajdú-Bihar és Békés megye több kistérségében. A dörgés-villámlást 90 kilométeresnél is erősebb szél vagy 2 centiméteres jég kíséri. Ezenkívül több tucat kistérségben van érvényben az első szintű riasztás a felhőszakadások miatt, rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter eső zúdulhat le.

Hétfő estig még több helyen várhatók zivatarok a Tiszántúlon, a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon. Ezeket a zivatarokat 60 kilométeresnél erősebb szél és kisebb méretű jég kísérheti, ráadásul több mint 20, esetleg több mint 30 milliméter csapadék eshet.

Estétől elcsendesednek a zivatarok. Kedden is felhők képződnek az égen, és lehet keleten helyenként még zápor, de már nem kell veszélyes időjárási jelenségektől tartani. A kora hajnali 10-16 Celsius-fok után kora délutánra 24 és 28 fok közé melegszik a levegő.