Köd burkolta be Sydney-t

Vágólapra másolva!
Ritkán látott köd lepte el Sydney-t kedd reggel. Repülőjáratokat kellett törölni, több kompjárat is leállt, az utakon pedig alig száz méterre csökkent a látótávolság. A Liveinfo videója.
Vágólapra másolva!

Az utakon több baleset történt, mert a város egyes kerületeiben 100 méterre csökkent a látótávolság. A város közlekedési központja fokozott óvatosságra intette az autósokat.


Több repülőjáratot is törölni kellett, illetve az érkezőket más városokba átirányítani. Volt olyan gép is, amely több, mint egy órányi várakozás után tudott csak földet érni Brisbane repülőterén.

Az első jelentések szerint pár órás várakozás után újraindulhatott volna a légi közlekedés az ausztrál nagyvárosban, ám több gép indulása késő délutánig elhúzódott. A rossz látási viszonyok miatt több komp közlekedését is felfüggesztették. A kimaradó járatokat a legtöbb helyen buszokkal pótolták.

A ködöt az okozta, hogy hétfő este több zápor is volt Sydneyben, nagyon magas volt a levegő páratartalma, és alig fújt a szél. A köd lassan oszlott fel, ahogy a napsugárzás hatására melegedni kezdett a levegő a felszín közelében, és megélénkült a légáramlás.