Vágólapra másolva!
Egy magassági hidegörvény miatt hűvös az idő országszerte. Sokfelé fog esni, délután már zivatarok is kialakulhatnak a déli országrészben.  
Vágólapra másolva!

Hétfőn nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé valószínű eső, zápor. Délután az ország déli felén néhol előfordulhat zivatar, kis méretű jéggel és intenzív csapadékkal. Zivatarok környezetében 50-70 kilométer/óráig erősödik a szél, de nem valószínű, hogy heves zivatarok alakulnának ki.

Megélénkül, többfelé meg is erősödik a nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon 11 és 15, délen 15 és 19 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet - további részleteket hőmérsékleti térképünkön talál.

Magassági hidegörvény alakítja Magyarország időjárását hétfő estig. Ezeknek a több száz kilométer átmérőjű légköri képződményeknek az a jellegzetessége, hogy a belsejükben jóval hidegebb a levegő, mint a környezetükben. Az örvény gyakran jelentős mennyiségű csapadékkal jár együtt.

Időjárási front ugyan nincs a Kárpát-medencében, de a légköri változásokra fokozottan érzékenyeknél esetenként a hidegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. Időjárási okok is lehetnek a fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság, vérnyomás-ingadozás és az ízületi fájdalmak hátterében.