Vágólapra másolva!
Kezdetben többfelé, majd inkább keleten valószínű eső. Napközben nyugat, északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken, majd időnként erősen megnövekszik a felhőzet.
Vágólapra másolva!

Szerdán helyenként zápor, zivatar is előfordul, előbb a Dunántúlon, később a középső és az északkeleti országrészben is. A déli óráktól zivatar is kialakulhat a záporok mellett az ország északi felében - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzésében. További részleteket csapadéktérképünkön talál.

Zivatarok környezetében előfordulhat 60 kilométer/óránál erősebb szél, kisebb méretű jég és rövid idő alatt 20 millimétert elérő csapadék. Heves zivatar viszont nem valószínű, tehát nem kell 90 kilométer/óra feletti szélrohamoktól és nagy szemekkel hulló jégesőtől tartani.

Időnként megélénkül a délnyugati, estétől a Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. A hőmérséklet délután 15 és 21, késő este 10 és 15 Celsius-fok között valószínű. Csütörtök hajnalban 7-12 fokra hűl a levegő.

Hidegörvény és hidegfront

Hűvös és váltakozó nedvességtartalmú levegő miatt lett hidegebb az idő. Az északi területeken egy magassági hideg légörvény is érezteti a hatását. Labilisabbá válnak miatta a légrétegek, ez pedig elősegíti a zivatarok kialakulását.

Szerdán hidegfronti hatással számolhatnak az arra érzékenyek. Többen panaszkodhatnak fejfájásra, erősödnek a migrénes rohamok, ingadozhat a vérnyomás, romlik az egyensúlyérzék. Az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsös panaszok is gyakoribbak lehetnek. Erősödhetnek az asztmatikus légzési problémával küzdők panaszai. Hosszabb lesz a reakcióidő.