Vágólapra másolva!
Esős lesz a szerda, a legmelegebb vidékeken is alig-alig lesz több 20 foknál. Lassulnak a reflexek. Nyugat felől ismét nedves levegő érkezik Magyarország fölé.
Vágólapra másolva!

Kedden délután néhol még kialakulhatnak zivatarok Magyarország északi, északkeleti részén. Ezeket több mint 60 kilométer/órás széllökés és kisebb jégeső kísérheti.

Intenzívebb zivatarokra csak az északkeleti határvidéken van nagyobb esély, de ott sem valószínű heves dörgés-villámlás, 90 kilométer/órát elérő szél és nagy méretű jég. Mindezek miatt első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat kora délután.

Szerda reggel és délelőtt sok lesz a felhő, több helyen valószínű eső, zápor. A délelőtt második felétől nyugat felől felszakadozik, átmenetileg csökken a felhőzet, így a Dunántúlon már hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap.

Jön az újabb hidegfront

Délután északnyugaton egy-egy záporra kell számítani - nézze meg csapadéktérképünket! Egy-egy zivatarcella is kialakulhat, de heves zivatarok akkor sem várhatók. Keleten még további eső, zápor várható. Helyenként megélénkül a délnyugati szél, majd este a Kisalföldön északnyugatira fordul és néhol megerősödik. Zivatar idején viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között valószínű.

Nyugat felől ismét nedves levegő érkezik Magyarország fölé, a felhős, csapadékos időt egy újabb hidegfront okozza. Hatására többen panaszkodnak majd fejfájásra, erősödnek a migrénes rohamok. Ingadozhat vérnyomás, emiatt romlik az egyensúlyérzék is. Gyakoribbak lehetnek az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsös panaszok. Erősödhetnek az asztmatikus légzési problémával küzdők panaszai. Hosszabb lesz a reakcióidő.

A felhősödés miatt gyenge marad az ultraibolya sugárzás. Az UV-index szerint átlagosan 2,2-es szintű sugárzásnál 45 perc alatt éghet le a fedetlenül maradó bőr a déli órákban. A napos időszakokban azonban a 6,2-es szintet is eléri az UV-sugárzás maximuma, amely már 20 perc alatt leégéshez vezethet.