Vágólapra másolva!
Melegedni kezdett az idő, szűnik a fronthatás. Szerdán már nem fenyeget viharos szél és jégverés. Fokozatosan megszűnik a hideg levegő utánpótlása, csütörtökön már 27 fok lesz a legmelegebb tájakon.
Vágólapra másolva!

Szerdán már csak a keleti határ mentén kell tartós esőre számítani a nap első részében, de délutánra ott is felszakadozik a felhőzet. Az ország többi részén a gomolyfelhő-képződés mellett több órás napsütés valószínű.

A Dunától keletre elszórtan zápor is kialakulhat. Egy-egy zivatar is létrejöhet néhol a keleti országrészben (kis valószínűséggel), de nem várhatók több mint 90 kilométer/órás széllökések és 2 centiméternél nagyobb jégdarabok.

Délutánra megszűnik a fronthatás

A déli szél megélénkül az északnyugati határvidéken, néhol megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20 és 25 Celsius-fok között várható. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl a levegő, majd csütörtök délután már 22 és 27 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Részletes információkat hőmérsékleti térképünkön talál.

Továbbra is magassági hidegörvény alakítja az időjárást. A hideg levegő utánpótlása fokozatosan megszűnik. Ennek megfelelően tovább gyengülnek a hidegfrontokkal járó tünetek, és a nap második felében el is maradnak. Kezdetben azonban az esetleges fejfájás, vérnyomás-ingadozás hátterében még lehetnek időjárási okok.