Nyári hőség és jégeső várható csütörtökön

Vágólapra másolva!
Csütörtökön akár 32 fok is lehet, de jégeső is várható. A zivatarok miatt másodfokú riasztást adtak ki.
Vágólapra másolva!

Eleinte északon, északkeleten a helyenként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből egy-egy zápor, zivatar kialakul, majd éjszaka csapadék már ott sem valószínű.

Csütörtökön kezdetben fátyolfelhők szűrik a napsütést, ez után délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, és előbb a Dunántúlon, estétől a Duna-Tisza közén is egyre több helyen fordul elő zápor, zivatar. Egy-egy intenzívebb zivatart felhőszakadás, jégeső kísérhet. Csütörtökön időnként megélénkül a délkeleti, keleti szél, zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is várhatók.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 32 fok között várható.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott figyelmeztetés szerint a heves zivatar miatt Baranya, Somogy, Vas, Veszprém, és Zala megyékre másodfokú, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Pest megyékre, valamint a főváros területére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A csütörtökre kiadott veszélyjelzésben Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyékre, valamint Budapest területére a várható felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés szerepel. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.