Vágólapra másolva!
Sokat süt a nap kedden, esőre, záporra, zivatarra nem kell számítani. Folytatódik a nagy meleg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok között alakul.
Vágólapra másolva!

Kedden sok napsütés lesz a kevés gomoly- és fátyolfelhőzet mellett. Az UV-sugárzás szintje átlagosan 5,2-es lesz, ami már erősnek számít, a déli órákban 25 perc alatt leéghet a bőr. A leginkább napsütötte tájakon várhatóan eléri az 5,8-et az UV-index (az ultraibolya sugárzás méréséről és hatásáról itt olvasható korábbi cikkünk).

Csapadék ma sem valószínű, veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani. Több helyen megélénkül a déli, délnyugati szél. Folytatódik az ilyenkor szokásosnál jóval melegebb idő: a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 Celsius-fok között alakul kora délután. Késő este 17 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Délnyugat felől továbbra is egyre melegebb és szárazabb levegő áramlik Magyarország fölé. Sokaknál fejfájást, migrént, álmatlanságot és vérnyomás-ingadozást okozhat a melegfront jellegű hatás. Csökkenhet a koncentrálóképesség, mind az utakon, mind a munkában.