Vágólapra másolva!
Heves zivatarokra és jégesőre nem kell számítani. Csütörtöktől lesz ismét zavartalanul derült idő. Az időjárás-érzékenyek fellélegezhetnek, mert erős fronthatás továbbra sem várható.
Vágólapra másolva!

Kedden változóan felhős lesz az ég a több órás napsütés mellett. Eleinte délen és nyugaton, majd egyre inkább csak északon és keleten várható zápor, esetleg zivatar. Nem valószínű viszont olyan heves zivatar, amely 90 kilométer/órás széllökéssel és 2 centiméternél nagyobb jégszemekkel járna - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző osztálya.

Helyenként megélénkül a délnyugati szél, zivatarok környezetében átmenetileg erős, néhol viharos széllökések is lehetnek. Marad az ilyenkor szokásosnál négy-hat fokkal melegebb idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 24 Celsius-fok között várható. Késő estére 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet (nézze meg hőmérsékleti térképünket!). A Balaton vize Siófoknál 13, a Velencei-tó Agárdnál 17,5 fokos.

Fokozatosan gyengül a Magyarországtól délnyugatra elhelyezkedő magassági hidegörvény hatása, egyre nagyobb területen újra kiderül az ég. Az időjárás-érzékenyek fellélegezhetnek, mert erős fronthatás továbbra sem várható. A levegőben most az éger virágporából van a legtöbb. Magas pollenkoncentrációt Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon, Salgótarjánban és Székesfehérváron mért az Országos Környezetegészségügyi Intézet.