Vágólapra másolva!
Szerdától visszatér a zavartalan napsütés, szinte 30 fokos hőség lesz a hétvégén a derült időben. Legalább 6 fokkal melegebb lesz a sokévi átlagnál.
Vágólapra másolva!

Jelenleg 4-5 Celsius-fokkal van melegebb a sokévi átlagnál, sőt csütörtöktől vasárnapig 6-8 fokkal magasabb lesz a hőmérséklet az ilyenkor megszokottnál. "Hétvégéig marad a jórészt nyugodt, tavaszi idő" - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese. Ennek az az oka, hogy egy anticiklon befolyásolja az időjárást a Kárpát-medencében. A leszálló légáramlatok jórészt megakadályozzák a felhők kialakulását a magasnyomású légköri képződmény területén.

Kedden még gyengén felhős lesz az ég. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között alakul. Időnként megélénkül a nyugati, délnyugati szél.

Északkeleten lehet több gomolyfelhő, és ott egy-egy zápor is kialakulhat az OMSZ előrejelzése szerint. Ennek az az oka, hogy tőlünk délnyugatra a magasban lévő hideg levegő örvénylik, és a magasban ez a hidegebb levegő áramlik fölénk. Emiatt labilisabb lesz a légállapot, ami annyit jelent, hogy könnyebben alakulnak ki záporok, zivatarok. Szerdán ismét zavartalan napsütés lesz. (Itt találja részletes, hét napra szóló előrejelzésünket.)

Kitartóan melegszik a levegő vasárnapig: csütörtökön 27 fok, pénteken és szombaton 29 fok lesz a csúcshőmérséklet a legmelegebb vidékeken. Vasárnap egy hidegfront érkezik a jelenlegi előrejelzések szerint, viszont nagy változást nem okoz az időjárásban. Pár fokkal hűvösebb lesz délután, de a 19-25 fokos csúcshőmérséklet még mindig az ilyenkor szokásos fölött marad.