Lehet egy kis eső hétfőn

Vágólapra másolva!
Hétfőn alapvetően napos időre számíthatunk, de az ország nyugati és déli részén zápor, zivatar is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 23 fok között várható.
Vágólapra másolva!

Vasárnap éjszaka a nyugati határ közelében zivatar is kialakulhat, másutt többnyire gyengén felhős lesz az ég. Hétfőn északkeleten napos időre számíthatunk, ugyanakkor délnyugat felé haladva egyre több gomolyfelhő képződik, és a déli óráktól főként nyugaton és délen elszórtan zápor, zivatar is valószínű.

Vasárnap az északkeleti szél keleten helyenként megerősödik, hétfőn a keleti, délkeleti szelet kísérik többfelé élénk lökések. Zivatarok idején a szél viharossá fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 23 fok között várható.

Európában is süt a nap

A délnyugat felől a Balti-tenger környékéig benyúló anticiklon területén, illetve a Kárpát-medence és a Balkán-félsziget nagy részén napos az idő. Bár kontinensünk többi részén inkább a felhős ég a jellemző, kiterjedt, jelentősebb csapadék csak az Alpok térségében lehet.

Az Olaszország fölött örvénylő ciklontól egészen az Urálig húzódó frontzóna előtt jobbára 20, 25 fokig melegszik fel délutánonként a levegő, ugyanakkor mögötte többnyire 10, 15 fokot mérnek, a Skandináv-félszigeten pedig 10 fok alatti érték a jellemző. A Kárpát-medence fölé vasárnap északkelet felől száraz, hétfőn délnyugati irányból már nedvesebb levegő érkezik, ezzel együtt folytatódik az ilyenkor megszokottnál melegebb idő.