Vágólapra másolva!
Derült marad az ég az ország nagy részén. A hétvégén nem lesz mindenütt zavartalan napsütés. Egy hullámzó frontrendszer hidegfronti szakasza érinti Magyarország északnyugati vidékeit.
Vágólapra másolva!

Pénteken többnyire derült, száraz idő lesz az ország nagy részén. Az északnyugati határszélen azonban olykor erősen felhős időszakok is lesznek, és ott helyenként záporeső, zivatar is előfordul, de veszélyes időjárási jelenségekre nem kell számítani. (Részletes csapadéktérképünket itt találja.)

A déli óráktól egy-egy erős lökés kíséri az északira forduló szelet az Észak-Dunántúlon. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19, 24 Celsius-fok között, északnyugaton néhol kevéssel ez alatt alakul. A késő esti hőmérséklet 8, 15 fok között valószínű.

Azért lesznek záporok északnyugaton, mert egy hullámzó frontrendszer hidegfronti szakasza érinti Magyarországot. Az ország nagy részén továbbra is a leszálló légmozgások határozzák meg az időjárást, ez pedig jórészt megakadályozza a felhők kialakulását.

Frontmentes nap következik

Légköri front a következő 24-36 órában sem vonul át a Kárpát-medence felett. Eleinte viszont gyenge melegfront jellegű, majd pénteken gyenge hidegfront jellegű hatással számolhatnak azok, akiknek a szervezete különösen érzékeny a légköri változásokra.

Emiatt esetleg előfordulhat vérnyomás-ingadozás, fejfájás, és csökkenhet a koncentrálóképesség. A sok napsütés ugyanakkor pozitívan hat a közérzetre. Délutánonként jóval melegebb lesz, mint kora reggel, vagyis viszonylag nagy napi hőingadozás, ezért érdemes rétegesen öltözködni.