Vágólapra másolva!
Egy-egy zápor lehet nyugaton és északon, sőt zivatar is kialakulhat. Csütörtökön már 24 fok lesz. Fronthatás nincs, csupán az erős hőingás lehet egy kissé kellemetlen.
Vágólapra másolva!

Szerdán több órára kisüt a nap az ország nagy részén, de hol beborul, hol szétoszlanak a felhők. Erősebben felhős időszakokra nyugaton és északon lehet számítani. Ott egy-egy zápor is kialakulhat. Északnyugaton zivatar sem kizárt, de heves zivatar nem várható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. Nézze meg itt részletes csapadéktérképünket!

Mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet délután 17 és 22 fok között várható, késő este 9, 14 fok közé hűl a levegő.

A záporokat az okozza, hogy egy, északon vonuló ciklon frontrendszerének felhőzete érinti a Kárpát-medencét. Fronthatás nincs. Délután jóval melegebb lesz, mint reggel és délelőtt, ezért érdemes rétegesen öltözködni.

Csütörtökön zavartalanul derült, napos és száraz idő várható, gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 5, 10 fok között alakul, kora délután pedig 19, 24 fok lesz a legmagasabb nappali hőmérséklet.