Vágólapra másolva!
Néha megélénkül a déli szél, fronthatás továbbra sincs. A talaj mentén fagyni fog szerda hajnalban. A légkörben melegedés zajlik, ami melegfronti tüneteket okozhat a fokozottan érzékenyeknél.
Vágólapra másolva!

Kedden túlnyomóan derült, száraz idő várható. Csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. Helyenként megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 Celsius-fok között alakul. Késő estére 9 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet. Részletes hőmérsékleti térképünket itt találja.

Időjárási front ugyan nem éri el az országot, de a légkörben melegedés zajlik, ami melegfronti tüneteket okozhat a fokozottan érzékenyeknél. A fejfájás, migrén, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás hátterében időjárási okok is lehetnek. Ugyanakkor a kellemes tavaszi idő javíthatja a közérzetet. A kora reggelekhez képest melegek a délutánok, vagyis nagy a napi hőingadozás.

A szerdára virradó éjszakán 0 fok alá süllyedhet a hőmérséklet a felszín közelében az ország körülbelül kétharmadán. A talaj menti fagy miatt első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki az érintett tizenhárom megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nem kell fagytól tartani a Dunántúlon, leszámítva Fejér, Tolna és Baranya megyét. A fagy megszűnte után nem kell más veszélyes időjárási jelenségre számítani.

Szerdán napos idő lesz, de helyenként erősebb felhőképződés várható. Egy-egy zápor is előfordulhat, főként nyugaton. Gyenge vagy mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 22 fok között alakul.