Húsz fok fölé melegszik az idő

Vágólapra másolva!
Sokat süt a nap, legfeljebb északkeleten lehetnek záporok. Pénteken viszont zivatarok érkeznek. Az időjárás-érzékenyek továbbra is melegfronti hatásra számítsanak, meghosszabbodhat a reakcióidő.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a több órás napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen. Legfeljebb északkeleten alakulhat ki néhol zápor. Sokfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, de az Észak-Dunántúlon időnként erős széllökések is előfordulnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 21 fok között várható. Késő estére 9, 14 fok közé hűl le a levegő (nézze meg itt részletes hőmérsékleti térképünket). A jobbára kellemes időjárást az okozza, hogy csütörtök estig a Kárpát-medence fölé egyre szárazabb és enyhébb levegő áramlik egy nyugat-európai ciklon előoldalán.

Az időjárás-érzékenyek továbbra is melegfronti hatásra számítsanak. Náluk fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet. Sokaknál ingadozhat a vérnyomás. A közlekedőknek érdemes figyelniük arra, hogy ilyenkor csökkenhet a koncentrálóképesség az utakon, és meghosszabbodhat a reakcióidő is.

Pénteken viszont sokfelé valószínű eső, zápor. Kis valószínűséggel ugyan, de heves zivatarok is kialakulhatnak a déli országrészben, amelyek károkozó széllökésekkel vagy nagy méretű jégszemekkel érkeznek. Ezért Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.