Esni fog a hó, erős szél lesz

Vágólapra másolva!
A Dunantúl nyugati felén kell figyelni, mert erős szél lesz, és a hó is eshet. A sok csapadék miatt a belvízhelyzet sem javul.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda éjfélig szóló előrejelzése szerint az ország több megyéjében újabb jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani, így nem várható a belvízhelyzet javulása. Kedden a délnyugati megyékben 20-30 milliméter esőre van kilátás, szerdán az Észak-Dunántúl és az Északi-középhegység térségében helyenként átlagosan 20 milliméter körüli csapadék várható.

A Dunántúl nyugati felén havazás is lehet, elsősorban Vas és Zala megyében, Győr-Moson-Sopron megye nyugati részén és Veszprém megye magasabban fekvő területein 10 centiméternél is több friss hó hullhat, ami síkvidéken a talajfelszínen csak átmenetileg maradhat meg. A Dunántúl többi részén havas esőre, esőre lehet készülni. Az éjszaka folyamán viharossá - 60-70 km/h - fokozódhat az északi szél, amely a Nyugat-Dunántúlon hófúvást is okozhat. Szerda reggel az északnyugati országrészben talaj menti fagyra is számítani lehet.

A katasztrófavédelem arra hívja fel a figyelmet, hogy az érintett megyékben mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, mielőtt útnak indul.