Tornádók csaptak le az USA-ra

Vágólapra másolva!
Két ember meghalt a tornádók és heves viharok miatt az Egyesült Államok délkeleti részén. Az anyagi kár is jelentős, 160 kilométer/órás széllökéseket mértek. A LiveInfo videója.
Vágólapra másolva!

A vihar leginkább Georgia államban okozott gondokat, de a térségbeli államokban, Tennessee-től egészen Missouriig tombolt a vihar. Adairsville területén a 160 kilométer/órás széllökéseket is mértek. A vihar autókat borított fel, villamosvezetékeket rongált meg, fákat csavart ki. Egy összeomlott ház maga alá temetett egy embert, aki életét vesztette. A másik áldozat halálát egy gyökerestül kicsavart fa okozta. Kilenc embert kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak.

Több ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás és egy főutat is le kellett zárni a viharok nyomán. A heves zivatarok térségében anélkül is kialakulhatnak forgószelek, hogy a meteorológiai szolgálatnak ideje lenne figyelmeztető előrejelzést kiadni. Így a meteorológusok azt tanácsolják: tornádó közeledtén a lakosság húzódjon óvóhelyre vagy a viharbiztos épületbe, és ne tartózkodjanak ajtók, ablakok közelében. A viharok miatt csütörtökre virradóan New Jersey állam északi részére adtak ki riasztást.

Az Egyesült Államokban tornádó utoljára tavaly júniusban követelt emberéletet. A részletes megfigyelések kezdete, 1950 óta ilyen hosszú idő még nem telt el tornádó okozta haláleset nélkül.