Vasárnap hajnalban mínusz 15 fok is lehet

Vágólapra másolva!
A Kisalföldön már péntek éjszaka mínusz 13-14 Celsius-fokokat mértek, szombat éjjel viszont várhatóan kevesebb lesz a felhő az égen, így még hidegebb lehet.
Vágólapra másolva!

Vasárnap hajnalban az ország jelentős részén kemény fagyokra kell felkészülni, különösen nagy hidegre számíthatunk a derültebb, vastagabb hóval borította északnyugati tájakon. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke általában is mínusz 7 és mínusz 12 fok között lesz, de északnyugaton elérheti a mínusz 15 fokot is.

Vasárnap napközben délkeleten többnyire erősen, másutt változóan felhős idő lesz. A délkeleti határvidéken hószállingózás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, mínusz 5 fok között alakul.

Vas megyében négy út még járhatatlan a hófúvás miatt

Négy mellékút járhatatlan még Vas megyében, Győr-Moson-Sopronban viszont már minden utat megtisztítottak - adta hírül a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szombat kora délután.

Pénteken az erős hófúvás miatt hosszabb-rövidebb időre több útszakasz is járhatatlanná vált a Nyugat-Dunántúlon, Zalában egy települést is elzárt a hó. Szombat reggelre azonban a szél megszűnt, és a közlekedési helyzet is javult. Az úthálózati szempontból fontos fő- és forgalmasabb mellékutak már járhatóak, és folyamatosan dolgoznak a még négy járhatatlan útszakasz (Karakó és Jánosháza, Meggyeskovácsi és Csempeszkopács, Nemeskeresztúr és Kissomlyó, valamint Nemeskocs és Celldömölk közötti mellékutak) járhatóvá tételén is.

Elzárt település nincs az országban, az utakon csaknem száz gép dolgozik - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.