Ma ónos eső, holnap tíz fok

Vágólapra másolva!
Két nap alatt a havazás előbb ónos esőbe, majd esőbe megy át, aztán tíz foknál is melegebb lesz.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 9 órai összesítése alapján az északkeleti országrészben váltakozó halmazállapotú hó esik, intenzíven havazik a Sajó völgyében, esik a hó Tiszafüred és Polgár térségében, Sátoraljaújhely és Polgár környékén. Zúzmarahullást jeleztek Nyíregyháza térségéből.

Az ország több részén ma ónos eső várható. Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap a csapadék eleinte északon hó, majd ott és főként a Dunától keletre ónos eső, eső lesz. Délután a Dunántúlon és a déli határ közelében azonban elvékonyodhat a felhőzet. Északnyugaton és délkeleten megélénkül a délkeleti szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írja, hogy több helyen alakulhat ki kisebb csapadék: az ónos esőt egyre többfelé eső váltja fel, de északkeleten továbbra is havazás várható, ott csak estefelé lehet ónos eső.

Az ország jelentős részére, csaknem az egész északi felére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható ónos eső miatt vasárnap délelőtt. Az elsőfokú riasztás érvényben van Győr-Moson-Sopron, Komárom, Esztergom, Veszprém, Fejér, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest megye és a főváros területén, továbbá Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye jelentős részén, valamint Zala és Hajdú-Bihar megye több északi térségében. Ezeken a területeken egy-három órán belül számítani lehet ónos esőre.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az Időkép szerint -2 és +7 fok között alakul, az OMSZ plusz ötfokos maximumot jelez. Este nem fog fagyni, nulla és plusz öt fok közötti hőmérsékletre számít az OMSZ.

Hétfőn esőt jósol északon és nyugaton az Időkép. Enyhe lesz az idő, délen 10 fok fölött alakulhat a hőmérséklet.