Ónos eső és köd jön az enyhülés előtt

Vágólapra másolva!
Az ország keleti részén havazásra, máshol akár napsütésre is lehet számítani szombaton. Éjszaka hideg lesz, és sűrű köd, vasárnap újabb havazás, ónos eső várható, de aztán enyhülni fog az idő.
Vágólapra másolva!

Szombaton napközben elsősorban az ország keleti harmadában, azon belül is főként a Tiszántúlon várható tartósabb havazás. Ezeken a területeken estig 2-14 centiméter friss hó várható, de hófúvás nem valószínű. A legtöbb hó Békés megyében, Csongrád keleti részén és Hajdú-Bihar keleti részén valószínű.

Másutt a nap is kisüt. Éjszaka -4 és -10 fok között lesz a hőmérséklet, ahol kiderül az ég, hidegebb lesz - mondta az [origo]-nak Weisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletes meteorológusa. Éjszaka sok helyen sűrű köd képződik, a látótávolság 100 méter alatt lesz.

Éjfélig nem várható csapadék, aztán az ország déli részén ónos eső és hó is eshet, majd északabbra havazás, havas eső várható, miután délnyugatról északkeletre haladva egy csapadékzóna fog átvonulni az ország felett. Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartósabb csapadék, akár több órán keresztüli havazás, majd ónos eső várható.

Vasárnap -2 és +5 fok között lesz a hőmérséklet, északkeleten lesz a leghidegebb, Budapesttől délre enyhül az idő, és olvadásra lehet majd számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat hajnalban tovább mérsékelte a hófúvás miatt kiadott riasztását. Már azokon a területeken is citromsárga, vagyis elsőfokú a riasztás, amelyeken pénteken szinte egész nap a legmagasabb fokú, piros riasztás volt érvényben. A hófúvás miatt kiadott citromsárga riasztás továbbra is érvényes Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Tolna megye teljes területén, valamint Vas, Zala, Somogy és Baranya több kistérségében, továbbá az ország keleti felében: Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye jelentős részén.