Újabb havazás érkezik szerdán

Vágólapra másolva!
Délelőtt még esni fog, majd dél körül elkezd havazni a Dunántúlon. További 15 centi hó várható. Fokozatosan hűl az idő, de a keleti országrészben még 5 fokig melegszik a levegő.
Vágólapra másolva!

Átmenetileg kisebb ónos eső lehet szerdára virradó éjszaka a Dunántúl középső, déli részén, nagyobb valószínűséggel Veszprém és Somogy megyében - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Kora hajnalra -3 és +3 Celsius-fok közé süllyed a hőmérséklet.

Reggel és délelőtt több helyen lehet eső. A havazás a déli óráktól kezdődik és délután folytatódik a Dunántúl nyugati megyéiben, nagyobb valószínűséggel Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében. Estéről havas eső is valószínű Észak-Magyarországon. Részletes csapadéktérképünket itt találja.

A havazás megerősödve kiterjed a Dunántúl nyugati felére is késő estétől. Szerda éjfélig 5-15 centiméter friss hóra lehet számítani a Dunántúl nyugati részén, míg a Dunántúl középső megyéiben hólepel, de legtöbb 5 centiméternyi hó valószínű.

A hőmérséklet 0 és +6 fok közé emelkedik, az enyhébb idő keleten lesz. Békéscsabán 4, Szegeden 5 fokra számít az OMSZ, míg például Győr és Szombathely környékén nem lesz melegebb -1 foknál.

Továbbra is nedves, szerda délutántól néhány fokkal már hidegebb levegőt szállít az ország fölé egy mediterrán ciklon áramlási rendszere. Emiatt egyre határozottabb hidegfronti hatásra kell számítani Január 16-án. Gyakoribbak lehetnek az ízületi fájdalmak, előfordulhat fejfájás, vérnyomás-ingadozás is. A görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam. Hosszabb lesz a megszokottnál a reakcióidő.