Eső váltja fel az országos havazást

Vágólapra másolva!
Nem lesz napsütés kedden sem, főleg a Dunától keletre esik az eső. Délután kettős fronthatás miatt lehetnek sokan fáradékonyabbak, figyelmetlenebbek. Estétől tartós köd alakul ki a Dunántúlon.
Vágólapra másolva!

Kedden számottevő havazás már az Alpokalján és a Kisalföldön sem valószínű. A csapadék egyre inkább a Dunától keletre lévő megyékre korlátozódik: arrafelé eső valószínű, csak az Északi-középhegységben lehet néhol havas eső vagy hó az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint. Ónos eső miatt az Siófok, Kaposvár, Barcs sávra adott ki első szintű (sárga) riasztást az OMSZ, összesen nyolc kistérség érintett.

Túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb az Alpokalján szakadozhat fel a felhőzet. Többnyire mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 2, 7 Celsius-fok között, északnyugaton 0 fok körül alakul.

Estétől nagy területen képződhet köd a Dunántúlon és a középső országrészben, amely több mint hat órán át fennmarad. A látástávolság pár száz méterre rövidül. Késő este -2, +5 fok várható. Éjszaka átmenetileg kisebb ónos eső is lehet, nagyobb valószínűséggel Veszprém és Somogy megyében.

Kettős fronthatás veszélyezteti a közlekedőket

A csapadékos időt az okozza, hogy estig nedves, egyre enyhébb levegőt szállít a Kárpát-medence fölé egy mediterrán ciklon frontrendszere. Emiatt délelőtt melegfronti hatásra számítsanak az időjárás-érzékenyek.

Előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás. Csökkenhet a koncentrálóképesség a munkában és az utakon. Délután kettős fronthatás miatt lehetnek sokan fáradékonyabbak, figyelmetlenebbek. A hét végére jelentősen lehűl az idő, kemény fagyokra kell számítani, erről itt olvashat részletesen.

Szerdán is esni fog

Túlnyomóan borult, párás idő lesz január 16-án. Eleinte főként keleten, estétől nyugat felől ismét egyre többfelé valószínű eső, nyugaton, északnyugaton havazás, havas eső. Több helyen megélénkül az északi, északkeleti szél. A hajnali -4, +3 fok után 0, +6 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.