Leállt az élet Jeruzsálemben a hó miatt

időjárás, jeruzsálem, hó, Leállt az élet Jeruzsálemben a hó miatt
Vágólapra másolva!
Az utóbbi húsz év legnagyobb hóvihara zúdult Jeruzsálemre és Izrael északi területeire csütörtökre virradó éjjel. A havazás miatt Jeruzsálemben az utak járhatatlanná váltak, reggelre leállt a tömegközlekedés a városban, és az iskolák is zárva tartanak.
Vágólapra másolva!

Elisa Peleg, a városi katasztrófavédelem illetékese az izraeli katonai rádióban arra kérte a lakosságot, hogy senki ne induljon útnak otthonról. Peleg szerint az éjjeli hóviharhoz hasonlót 1992 óta nem tapasztaltak Izraelben. Mint mondta, Jeruzsálem belvárosát 10-15 centiméter vastag hótakaró borítja, és még ennél is rosszabb a helyzet a külső kerületekben. "Legyen ez családi nap. Délutánra várhatóan emelkedik a hőmérséklet, és akkor majd el lehet intézni a bevásárlást" - mondta Peleg.

Forrás: AFP/Marco Longari
Így fest a város a havazás után

Az izraeli rádió közölte, hogy a Jeruzsálemet Tel-Avivval összekötő autópályát lezárták. A rendkívüli időjárás következtében, főleg Tel-Aviv és Jeruzsálem egyes negyedeiben, összesen 20 ezer háztartás maradt áram nélkül.

A tájékoztatás szerint Izrael északi, galileai régiójának nagy részét is teljesen megbénította az "évtized vihara". Az ország legmagasabban - a tengerszint felett 900 méteren - fekvő településén, Szafedban 30 centiméteres a hótakaró vastagsága.