Vágólapra másolva!
Felhős idő lesz a hétvégén helyenként szórványos záporokkal és hózáporokkal. A szél megerősödik, helyenként viharossá válik.
Vágólapra másolva!

Estig a felhőátvonulások mellett főként a Dunántúlon és a Tiszántúlon még szórványosan záporok, hózáporok előfordulnak. Éjszaka észak, északnyugat felől fátyolfelhőzet érkezik, amely hajnalra a Nyugat-Dunántúlon, napközben a keleti, északkeleti megyéket leszámítva másutt is megvastagszik. Utóbbi tájak kivételével a reggeli óráktól egyre többfelé várható csapadék: az Alpokalján eső, másutt a kezdeti havazást a Dunántúlon egyre inkább havas eső, eső váltja fel.

Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon és a középső országrészben kezdetben helyenként viharos széllökések is lehetnek. Éjszakától átmenetileg mérséklődik, majd vasárnap délután, estefelé nyugaton ismét megerősödik az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3, -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 1, 5 fok között várható, északnyugaton lesz ennél néhány fokkal enyhébb az idő.