Viharos széllel érkezik az eső

Vágólapra másolva!
Egyre többfelé ered el az eső estétől. Figyelmeztetést adtak ki az erősödő északi szél miatt. Melegszik az idő: kora délutánonként 10 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Pénteken napközben elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Délelőtt tovább erősödik az északi, északnyugati szél. Délutánig viharos, néhol 65 kilométer/óra körüli széllökésekre kell számítani a Dunántúlon. Gyenge havazás, hószállingózás még előfordulhat az északkeleti határ közelében.

Az ég csak átmenetileg tisztul ki, mert délután erősen megnövekszik a felhőzet északnyugat felől. Késő délutántól, estétől egyre többfelé kezd el esni az eső a Dunántúlon. A hőmérséklet kora délután 5, 11, késő este 3, 8 Celsius-fok között valószínű.

Szombaton erősen felhős idő várható a Nyugat-Dunántúlon. Másutt általában legalább néhány órára kisüt a nap. Szórványosan záporeső valószínű a Nyugat-Dunántúlon, másutt csak néhol. Északkeleten hózápor is lehet. Hajnalban -1, +6 fokig hűl a levegő; a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 11 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb.

Figyelmeztetés a viharos szél miatt

Marad a szeles idő. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél, elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben. A legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Fejér megyében, ezért erre a négy megyére első szintű (sárga) figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken kettős fronthatásra, szombaton hideg-, szombaton meleg, míg hétfőn gyenge hidegfronti hatásra kell számítani, vagyis nehéz napok várnak az időjárás-érzékenyekre. Sokaknak megfájdulhat a feje, migrén és álmatlanság is előfordulhat. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentrálóképesség.