Vágólapra másolva!
Országszerte tartós, 6 óránál tovább tartó, sűrű ködre lehet számítani, ezért az egész országra kiterjedő figyelmeztetést adott ki a Országos Meteorológiai Szolgálat. Győr-Sopron és Vas megyében ónos eső is várható.
Vágólapra másolva!

A várható tartós köd miatt szerdára az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eszerint országszerte lehet számítani tartós, 6 óránál tovább tartó, sűrű ködre, amelyben a látótávolság pár száz méter lehet.

Emellett két megyében, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében gyenge ónos eső is várható, ezért ezekre a megyékre az ónos eső miatt is figyelmeztetést adott ki szerdára a meteorológiai szolgálat.

A szolgálat az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében azt írta: több helyen előfordul sűrű, zúzmarás köd. Szerdán nap közben fokozatosan javulnak a látási viszonyok. Egy-egy helyen hószállingózásra, ónos szitálásra is számítani lehet.

Szerdán a délelőtti óráktól egy gyenge fronthoz kapcsolódóan nyugat felől kisebb csapadék várható. Néhol esetleg 1-2 tizedmilliméter ónos eső is hullhat, főként a nap első felében a Dunántúl nyugati felén, este az Alföld északi, északkeleti részén.