Vágólapra másolva!
A héten folytatódik a párás, ködös idő, és csak elvétve szakadozik majd fel a felhőzet. Jelentősebb csapadékra és komolyabb légmozgásra nem lehet számítani, ezért nőhet a légszennyezettség.
Vágólapra másolva!

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult, párás, a nyugati országrészben néhol tartósan ködös idő várható. Helyenként kialakulhat szitálás, ónos szitálás, esetleg hószállingózás. A légmozgás gyenge marad, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -5 fok, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között várható.

Kedden az ország nagy részén folytatódik a borongós idő, de a Nyugat-Dunántúlon néhol átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Szitálás, ónos szitálás ismét előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton megélénkülhet a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Szerdán továbbra is kitart a párás idő, csak a Tiszántúlon szakadozhat fel néhol a felhőzet. Szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Az előrejelzések szerint a felhős idő a hét második felében is folytatódik, jelentősebb változásra nem lehet számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap estétől romlik a levegőminőség. Budapesten a nitrogén-dioxid mennyisége a forgalmasabb helyeken elérheti az egészségügyi határértéket, míg a szálló por koncentrációja valószínűleg a határérték alatt marad. A párás, csendes idő azonban nem kedvez a levegőminőségnek, ezért elképzelhető, hogy a hét további részében nő a légszennyezettség.