Egy kis hó is eshet a nagy ködben

Vágólapra másolva!
Vasárnap estig marad a ködös, nyirkos idő az ország nagy részén, holnap is legfeljebb négy fokig melegszik az idő. Bezzeg Szicíliában 20 fok van.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint vasárnap estig túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, csak vasárnap délután a Dunántúlon szakadozhat fel helyenként a felhőzet. Néhol szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -4 fok között várható, vasárnap napközben -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.

Európa északnyugati és északkeleti részei fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra arrafelé és a hozzájuk tartozó frontok mentén többnyire erősen felhős az ég, és többfelé fordul elő csapadék; északnyugaton az eső esik, északkeleten pedig havazik.

Ugyanakkor a Skandináv-félsziget, Közép- és Dél-Európa fölött magasnyomású zóna helyezkedik el. Az északi területek fölött túlnyomóan borult az ég, párás, helyenként tartósan ködös az idő, helyenként szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is előfordul, délen viszont süt a nap. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 0, -6, középen és keleten 0, +5 fok között alakul. Enyhébb az idő nyugaton és délen, ahol a kora délutáni órákra 11, 15 fok közé emelkedik a hőmérséklet, sőt Szicíliában néhol 20 fokot is mérnek.

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is anticiklon alakítja.