Vágólapra másolva!
Kisüt a nap, enyhül a szél és melegszik a levegő. A nyugodtabb idő egy anticiklonnak köszönhető.
Vágólapra másolva!

Általában napos idő lesz kedden az ország nagy részén, bár időnként ezt megzavarja a megnövekvő felhőzet. Északkeleten zavartalanul süt a nap, délnyugaton viszont tartósabban felhős időre kell számítani.

Délen, délnyugaton időnként kisebb eső is előfordulhat. Eleinte még többfelé élénken, néhol erősen fúj még az északi, északkeleti szél. Délutánra jelentősen csillapul a légmozgás.

Melegszik az idő a nagyon esős hétfő után. Általában 11 és 16 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, de északkeleten ennél kicsit melegebb, délnyugaton pedig 2-3 fokkal hűvösebb idő várható. Késő este 6-11 fokig hűl le a levegő.

Kedden már ismét felhős vagy borult lesz az ég, több helyen ered el az eső és a zápor, ráadásul többfelé visszaerősödik az északi, északnyugati szél. Kora hajnalban 3 és 9 fokra kell számítani, és napközben is hűvösebb lesz, csupán 7 és 13 fok közé melegszik fel a levegő.

Ilyen meleg lesz a következő három napbanhttp://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.htmlEnnyi eső hull a következő három napbanhttp://www.origo.hu/idojaras/terkep/csapadek/index.html