Vágólapra másolva!
Még változékonyabban alakul az időjárás a hét végén a korábban vártnál. Szombaton több lesz a felhő és többet is esik az eső, vasárnap már inkább kisüt a nap.
Vágólapra másolva!

Szombaton több helyen valószínű eső, zápor, jelentősebb csapadékkal északon, és keleten néhol nem kizárt a zivatar sem. Délnyugaton, az Észak-Alföldön és a Zemplénben lesz a legkevesebb felhő, és ott van a legkisebb esély a csapadékra – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hűvös lesz: kora délután 14-19 Celsius-fokra kell számítani az ország nagyobb részén. Nyugaton, délnyugaton több lesz a napsütés, így ott 20-22 fokig melegszik fel a levegő. Napközben több helyen kísérhetik erős széllökések a nyugati, északnyugati szelet, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. Mindez egy északról visszahajló légköri front eredménye.

A vasárnap már kellemesebbnek ígérkezik, 18 és 24 fok közé melegszik fel a levegő. A többé-kevésbé napos órák után megnövekszik ugyan a felhőzet nyugat felől, de kisebb eső, zápor csak estefelé lehet, és inkább csak a Nyugat-Dunántúlon itt-ott.

Hétfőn már felhősebb lesz az ég, és több helyen lehet eső, zápor. Markáns változás kedden várható, amikor erős hidegfront tör be a Kárpát-medencébe viharossá fokozódó széllel, sok csapadékkal. Több fokkal visszaesik a hőmérséklet, szerda hajnalban például alig 3-9 fok várható.

A hidegfront érkezése fáklyadiagramon: kék vonalak jelzik, hogy kedden lesz a legtöbb eső Forrás: OMSZ