Szükség lesz az esernyőkre vasárnapig

Vágólapra másolva!
Hol kisüt a nap, hol elered a zápor, sőt csütörtökön még zivatar is lehet, mindezt pedig az a hideg légörvény okozza, amely a Germán-Lengyel-alföld fölött kavarog.
Vágólapra másolva!

Szerda estétől átmenetileg újra erősen felhősödni kezd az ég. Éjszaka főként a nyugati és a déli országrészben esik az eső, zápor, sőt egy-egy zivatar is kialakul. Foltokban köd képződhet a Dunától keletre.

Csütörtökön az ország nagy részén rövidebb-hosszabb időre kisüt a nap. Délnyugat felől viszont ismét növekszik, vastagszik a felhőzet. Eső, zápor, esetleg zivatar elszórtan valószínű, legkisebb eséllyel északkeleten. Az északnyugati szél elsősorban a középső tájakon élénkül meg időnként.

Ahogy közeledik a hét vége, egyre kevesebbet esik az eső. Pénteken még egyaránt lesznek erősen és gyengébben felhős helyek, időszakok. Záporeső több helyen valószínű, és többfelé megerősödik északnyugati szél. Szombaton és vasárnap változóan felhős lesz az ég, több órára kisüt a nap. Szombaton még elszórtan kell záporesőre számítani, de vasárnap már nem valószínű, hogy elered az eső.

Lassan megközelíti az ilyenkor szokásos szintet a hőmérséklet. Csütörtök hajnalra még 7-14 Celsius-fokra hűl a levegő, majd 18-23 fok közé melegszik. Pénteken 9-14 fokról melegszik 17-22 fokra az idő. A hét végén 8-13 fokos hajnalokra kell számítani, de szombaton 19-23 fok, vasárnap pedig 20-25 fok között alakul a csúcshőmérséklet.