Visszatér a kánikula a hosszú hétvégén

Vágólapra másolva!
Gyorsan melegszik a levegő, még hétfőn is kitart a strandidő. A nemzeti ünnepen viszont meglehetősen hűvös idő lesz a Dunántúlon.
Vágólapra másolva!

Péntek hajnalra ugyan 7 és 17 fok közé hűl a levegő, de kora délután már kellemes melegre, 26-29 fokra lehet számítani. A hét végén és hétfőn erőteljesen melegedni kezd az idő a szinte teljesen zavartalan napsütésben az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint. (További részletes adatokat hőmérsékleti térképünkön talál.)

Szombaton már 28-31, vasárnap pedig 30-34 fokig melegszik a levegő. A hosszú hétvége legforróbb napja hétfő lesz, 33 és 36 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Augusztus 20-án már nem lesz akkora meleg, 32 fok lesz a maximum, de a Dunántúlon mindössze 21 fok várható kora délután.

Pénteken általában sokat süt majd a nap, de a keleti országrészben helyenként több felhő lesz az égen. Esni nem fog. Keleten megélénkül az északi, északkeleti szél. Erős marad az UV-sugárzás, védekezés nélkül dél körül huszonöt perc alatt leéghet a bőr.

Szombattól keddig nagyrészt derült és száraz időre lehet számítani. Augusztus 20-án viszont újabb hidegfront éri el az országot, esővel, erős széllökésekkel. Nyugat felől kezd erősen beborulni az ég, hosszabb napos időszakok délkeleten lehetnek. Több helyen valószínű zápor, sőt helyenként zivatar is, többfelé viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél.