Vágólapra másolva!
Főleg a Dunántúlon és északkeleten eshet még, de még lehet jégeső, viharos szél és felhőszakadás. A nedves, labilis levegő miatt alakulnak ki záporok, zivatarok szerdán is.
Vágólapra másolva!

Csütörtök estig elszórtan valószínű zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon, annak is főként a délnyugati részén, illetve körülbelül az Esztergom-Szeged és az Eger-Békéscsaba vonalak által határolt sávban. Másutt is lehet dörgés-villámlás, de kisebb eséllyel.

Egy-egy zivatar környezetében akár 20-30 milliméter eső hullhat, viharos, több mint 70-80 kilométer/órás szélrohamok fordulhatnak elő. Jégeső is hullhat, egy-két centiméter átmérőjű jégdarabokkal. Éjjel már nem kell veszélyes időjárási jelenségekre számítani. Itt követheti nyomon, hol adott ki riasztást mindezek miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország nagy részén alapvetően felhős lesz az ég, csak néhány órás napsütés lehet, ugyanakkor északkeleten-keleten alapvetően napos idő ígérkezik. A délkeleti szél időnként megélénkül a Dunántúlon , de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 22 és 25, a középső és keleti országrészben 25 és 30 Celsius-fok között valószínű. Késő estére 16 és 21 fok közé hűl le a levegő, míg csütörtök hajnalban 11-15 fokig csökken a hőmérséklet.

A nedves, labilis levegő miatt alakulnak ki viszonylag gyakran záporok. Időjárási front ugyan nem nincs az ország felett, de az átlagosnál melegebb idő miatt a keleti országrészben a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek. Az erre érzékenyeknél fejfájás, migrén, szédülés léphet fel. A megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő.