Heves zivatarok érkeznek vasárnap

Vágólapra másolva!
Vasárnapra hat megyében várható jelentős mennyiségű csapadék, nyolc megyére pedig a heves zivatarok miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jég is eshet.
Vágólapra másolva!

Vasárnap több mint 20 milliméter csapadék hullhat, és ezért citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére pedig azért érvényes az első fokú figyelmeztetés, mert ezeken a területeken heves zivatarok alakulhatnak ki, nagy széllel és jégesővel.

A meteorológiai szolgálat szombat esti figyelmeztető előrejelzésében azt írta: vasárnap a Dunántúl északnyugati felében a délutáni órákig területi átlagban 20-30 milliméter csapadék várható, a Dunántúl többi részén 20 milliméter vagy az alatti csapadék valószínű.

A Dunától keletre (kisebb valószínűséggel a Dunántúl délkeleti részén) a vasárnap déli, kora délutáni óráktól az esti, késő esti órákig többfelé lehetnek intenzív záporok, illetve szórványosan zivatarok. A zivatarok alatt helyenként egy-két centiméter átmérőjű jégdarabok is hullhatnak, a szél viharossá fokozódhat, és néhol jelentősebb mennyiségű (30 milliméternyi) csapadék is eshet - írta az OMSZ.