Estére szinte mindenütt eláll a havazás

Vágólapra másolva!
Még 10 centi hó hull a Tiszántúl északi részén, gyengül a szél, fokozatosan megszűnik a hófúvás. Borult marad az ég, délnyugaton kezd elvékonyodni a felhőzet a három napos havazás után.
Vágólapra másolva!

Kora délelőtt gyengén hull még a hó az ország legnagyobb részén, többfelé az északi országrészben pedig közepes erősséggel. Délkeleten ónos szitálás is előfordulhat.

Napközben tovább gyengül, majd meg is szűnik a havazás az Északi-középhegység és a Tiszántúl kivételével, számottevő vastagságú friss hóréteg már nem képződik. Viszont délelőttől estig még több centiméternyi hó hullhat az Északi-középhegységben és a Tiszántúl legészakibb részén. Ott összesen 10 centiméter körüli vagy kevéssel a feletti hómennyiség valószínű szerdán.

Gyenge hófúvás miatt negyvenkét kistérségre adott ki első szintű (sárga) riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda reggel. A riasztás a Csepreg, Szentgotthárd, Marcal és Siófok, valamint az Encsi, Heves, Nyíregyháza és Vásárosnamény határolta körzetben érvényes. A déli órákra mindenütt megszűnik a hófúvás a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten is.

Egész nap túlnyomóan borult lesz az ég, elsősorban délnyugaton vékonyodik el a felhőzet. Mindenütt mérséklődik az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 Celsius-fok között várható. Késő estére +2 és -3 fok közé hűl le a levegő.