Enyhül a márciusi tél

Vágólapra másolva!
Oszladoznak a felhők, pár órára kisüt a nap. Pénteken ismét beborul az ég egy újabb ciklon miatt. Egyre inkább melegfronti hatás érvényesül, vérnyomás-ingadozást okozva.
Vágólapra másolva!

A magasban már néhány fokkal enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, így csütörtökön kora délután 1 és 6 Celsius-fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Napközben vékonyodik, oszladozik a felhőzet a nyugati és a keleti országrészben egyaránt.

Mindenütt számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de lesznek egész nap felhős vidékek is. Hószállingózás, gyenge havazás már csak északkeleten fordulhat elő. Az ország nagy részén gyenge, vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli, délkeleti szél. Késő este +1, -4 fok várható, péntek hajnalra -4 és 0 fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökön már egy újabb, erősödő ciklon áramlási rendszerébe kerül a Kárpát-medence. Egyre inkább melegfronti hatás érvényesül. Az időjárás-érzékenyeknél fáradtságérzet és vérnyomás-ingadozás léphet fel, gyorsabbá válhat a szívműködés. Az ilyen időjárás elősegíti a gyulladásos, fertőző betegségek terjedését is.